OpHetHoekje is eigenlijk altijd bereid geweest om zich in te zetten voor speciale activiteiten. Zo was er bij feestelijke momenten bijna altijd wel wat speciaals te beleven. Denk aan het gratis schoentje zetten tijdens Sinterklaas Of gewoon een opendag waarbij iedereen gratis creatief bezig kon zijn.

OpHetHoekje heeft een prachtig dans-event georganiseerd, met Juvat Westendorp. Hij is o.a. bekend van het tv-programma “So you think you can dance”. Samen met liefhebbers gaf hij een spetterende danswerkshop.

OpHetHoekje heeft ook altijd een link gehad met kunst en creativiteit. Een bovenbouwgroep van basisschool Laetare heeft hier een kunstwerk voor in het Natuurpark voorbereid. Het werden vlinders van ijzerdraad, rijstpapier en poverpol die in het Natuurpark in een DaVinci-achtig bouwwerk zouden komen hangen.